Pasta Primavera - wariacja I

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-01-30
  • Pasta Primavera - wariacja I

Składniki:

  • makaron penne [250 główek]
  • bazylia [1 pęczek] (świeża)
  • pieczarki [200 dag]
  • sól - płaska łyżeczka [1 łyżeczka]
  • oliwa z oliwek [2 łyżki]
  • czosnek [2 ząbki] (przez praskę wyciśnięty)

Przygotowanie:

Piekielnie prosty przepis, błyskawiczny w przygotowaniu.

Pasta - wariant 1:
Penne gotujemy na al-dente w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni teflonowej podsmażamy (bez tłuszczu) pokrojone w cwiartki pieczarki. W małej filiżance mieszamy: porwane listki bazylii (możemy kilka zostawic do ozdobienia potrawy) z oliwą i czosnkiem. Po ugotowaniu mieszamy wszystko razem: makaroni ;), pieczarki podsmażone i mieszankę oliwną. Zdrowo, szybko i smacznie!
Do penne obowiązkowo lampka wina biełego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: barszcz biały

Komentarze

  • angel 310, 2010-01-30 17:35:51
    angel 310
    dobrze opisany przepis,wygląda pysznie,ta wersja bardziej mi pasuje niż druga
    na pewno wypróbuję w najbliższym czasie (tylko skąd w zimie wziąć świeżą bazylię-u mnie w domu nie chce rosnąć)
    Komentarz
  • zlosliwiec, 2010-01-30 17:51:55
    zlosliwiec
    znowu oceniasz sama siebie? nieładnie...
    Komentarz
  • zlosliwiec, 2010-01-30 17:57:50
    zlosliwiec
    Skończy się bardzo źle - usunę wszystkie przepisy i zbanuję konta...
    Komentarz
  • dagwoj, 2011-01-20 18:57:35
    dagwoj
    sama siebie? cos ci się pomyliło raczej. Angel jest moją siostrą
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)