Pasta Primavera - wariacja II

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-01-30
  • Pasta Primavera - wariacja II

Składniki:

Przygotowanie:

Przepis przywieziony z wakacji. Jak większosc wariacji na temat makaronu.

Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie. W tym czasie w misce mieszamy: pomidowy z puszki bez skorki - jeśli mamy w kawałkach ok, jeśli w całości dzielimy je widelcem - dodajemy bazylię porwaną i wymieszaną z oliwą, czosnek (niekoniecznie - Ci którzy za czosnkiem nie przepadają mogą spokojnie zrezygnowac, w daniu nie jest on niezbędny), i pokrojony w kostke ser brie lub camembert. Nie gotujemy - nie podgrzewamy! Czekamy na makaron, który po odcedzeniu dodajemy do miski i całośc mieszamy zusammen do kupy :)
Niezwykle szybkie, bardzo pożywne danie. Wygląda apetycznie i smakuje doskonale. Dla miłosników makaronu!!!! Podawac z winem oczywiście - ja lubię z czerwonym :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe