Biszkopt

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-01-31
  • Biszkopt

Składniki:

Przygotowanie:

Mnie ten biszkopt zawsze wychodzi;)
Więc polecam.

Najpierw ubijamy białka ( lepiej by nie były prosto z lodówki bo mogą być za zimne) potem dodajemy do nich cukier długo ubijamy na najwyższych obrotach miksera, dodajemy łyżeczke octu by powstała masa była sztywna , następnie żółtka i obie mąki + proszek do pieczenia wszystko przesiane przez sitko i na końcu łyżka oleju. Delikatnie mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni . Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 40 min.
Blacha nasmarowana margaryna i posypana bułka tartą , smarujemy tylko spód blachy , nie boki.

Ja gdy wyjmuje biszkopt z piekarnika odrazu po upieczeniu "zrzucam " go z wysokości ok. 30 cm na podłogę i wtedy mi NIE opada:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe