Jabłecznik

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-01-31
  • Jabłecznik

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę, cukier puder, żółtka, margarynę, śmietanę i proszek do pieczenia ugnieść i dać do lodówki na pół godziny.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce.

Ciasto wyjąć z lodówki. Podzielić na dwie połowy.
Jedną połowę rozwałkować i wyłożyć na blasze.
Podziurawić widelcem. Wyłożyć jabłka.
Druga połowę tak samo.

Włożyć do piekarnika - piec rozsądnie.

Nie wiem jakie macie piekarniki dlatego musicie obserwować ciasto jak wam się piecze :)


Smacznego ;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem