Kurczak z pomarańczami

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-31
  • Kurczak z pomarańczami

Składniki:

Przygotowanie:

Udka obsmażamy na oleju, na ostrym ogniu aż osiągniemy złocisty kolor. Przekładamy je do garnka, dodajemy przyprawy (sół, pieprzy, majeranek, słodką paprykę, wedle uznania) i dusimy pod przykryciem 20minut.
obieramy pomarańcze ze skórki, kroimy w ćwiartki, doajemy do mięsa i dusimy 10minut.
Gotowe! ;)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • earring, 2010-02-02 19:50:45
    earring
    3
    Prosty a mimo to wyrafinowany przepis Podoba mi się

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem