Sos serowy

autor: , kategoria: sosy, bezglutenowe , dodano: 2010-01-31
  • Sos serowy

Składniki:

Przygotowanie:

1.Podgrzać mleko na patelni
2.Dodać pokrojony na małe części serek topiony i rozpuścić.
3.Dodać srarty ser do uzyskania pożądanej konsystencji.
4.Doprawić do smaku według uznania (sól, pieprz, papryka itp.).

Rada:W razie gdyby wyszło zbyt gęste dolać mleka.

Sos dobry do chipsów, sucharków, jak rownież do makaronu i ryżu.

    Śr. ocena: 2.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • marissima, 2010-06-23 11:25:24
    marissima
    1
    pyszny sos
    łatwy doz zrobienia
  • komicznie, 2010-07-22 20:27:24
    komicznie
    3
    BEZNADZIEJA!
    Ser się zważył, serek topiony nie rozpuścił, mleko musiałam odlewać, wyszło niedobre. Z przykrością nie polecam.
  • Mademoiselle_Hiver, 2012-02-06 19:57:37
    Mademoiselle_Hiver
    Serek się nie rozpuścił gdyż mleko było za słabo podgrzane, w ciepłym mleku nie ma prawa się nie rozpuścić, trzeba cały czas trzymać na małym ogniu. A dlaczego ser się zważył? Nie mam pojęcia. Dodaję ser nie tylko do tego sosu i nigdy się nic nie zważyło. Myślę, że problem nie tkwi w przepisie, który sprawdziłam wiele, wiele razy.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem