Galaretka z cielęciny

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2009-10-30
  • Galaretka z cielęciny

Składniki:

Przygotowanie:

Cielęcinę opłukać, włoszczyznę umyć, oczyścić. Mięso i warzywa zalać wodą, dodać pieprz, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, opieczoną cebulę, sól. Gotować powoli, aż cielęcina będzie miękka (usuwać szumowiny). Zrobić próbę galarety – odlać trochę wywaru do miseczki i wstawić do lodówki. Jeśli się nie ścina, trzeba gotować dalej (można trochę odparować). Galareta nie powinna być zbyt ścisła. Gdy wywar będzie gotowy, wyjąć mięso, obrać z kości, pokroić w kawałki.
Miseczki (lub salaterkę) opłukać zimną wodą, do każdej wkładać mięso, marchewkę i czosnek, zalać wywarem. Ostudzić, wstawić do lodówki, aby galareta się ścięła.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem