PASTA JAJECZNA

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2010-02-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA JAJECZNA
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PASTA JAJECZNA

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Do jajek dodajemy pokrojoną cebulę, kukurydzę z puszki oraz pietruszkę (pietruszki nie dodajemy zbyt dużo zaledwie kilka gałązek i kroimy ją dość drobno), następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem.

Pasta idealnie nadaje się na kanapki.

Smacznego!!!

    Śr. ocena: 4.21 / recenzji: 7 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • daget, 2010-02-03 07:45:00
    daget
    -1
    Jak dla mnie rewelacja tylko niestety bez surowej cebuli, bo nie moge. Smak dziecinstwa o poranku.
  • zlosliwiec, 2010-02-03 10:14:47
    zlosliwiec
    Białą cebulę można zeszklić na patelni. Lub po prostu kupić cebulę cukrową (czasem się trafia), która smakuje o niebo delikatniej
    Komentarz
  • kropka75, 2010-02-03 11:31:43
    kropka75
    0
    Jajko, cebulka, przyprawy i majonez - mniam. Z pietruszką także pycha. I fajny akcent kolorystyczny.

    Dla mnie nie zjadliwa jest wersja z kukurydzą. Ale oczywiście rzecz gustu. Na pewno za to ładnie wygląda.
  • skarbiatko, 2010-02-04 12:53:17
    skarbiatko
    2
    świetny prosty przepis,ja znów podkreślam to,że wegetariański-co dla mnie niezwykle cenne. I każdy taki przepis na wagę złota.Oczywiście robię pasty jajeczne ale takiej nie robiłam nigdy.Popieram pomysł z dodaniem cebulki cukrowej
  • anomaly, 2010-02-18 22:37:14
    anomaly
    3
    Pasta jajeczna tak, ale bez kukurydzy, wg mnie zabija prawdziwy smak takiej pasty jajecznej. Zamiast pietruszki dodaję zawsze szczypiorek. A do smaku troszeczkę musztardy, wtedy jest bardziej wyrazista.
  • numb05, 2010-02-25 18:51:18
    numb05
    1
    smak przedszkola . zamiast cebuli - szczypior, albo jeśli już cebulka to w małych ilościach. wspomnienia...
  • carmel_, 2010-06-24 22:29:06
    carmel_
    2
    Ja także dodałabym szczypiorek zamiast cebuli. Ewentualnie makrelę, ale wtedy to już byłaby pasta rybno-jajeczna
  • Kreciola, 2013-12-28 21:31:54
    Kreciola
    0
    Ja jak robię pastę z jajek to ścieram jajka na tarełku, jest gładka fajna "masa". I nie daję cebuli.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe