Guacamole

autor: , kategoria: pasty, kuchnia meksykańska , dodano: 2010-02-01
  • Guacamole

Składniki:

Przygotowanie:

Awokado obrać, podzielić na części i rozgnieść widelcem. Polać sokiem z limonki. Drobniuteńko pokroić czosnek i cebulę, dodać kilka kropel tabasco. Podawać z nachosami, chipsami tortilla(te trójkątne kukurydziane) lub nałożyć na grzanki albo tosty.

    Śr. ocena: 4.67 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Inkarnatka, 2010-05-06 23:34:51
    Inkarnatka
    2
    Bardzo prosty i szybki przepis na dip Dobra alternatywa dla ciężkich majonezowych sosów, popularnych na grillu i dobry na małą przekąskę np. do pokrojonych w słupki warzyw: marchew, papryka, świeży ogórek, seler naciowy.
  • marissima, 2010-06-19 23:20:09
    marissima
    -1
    hmm brzmi pysznie i pożywnie
  • chmurka80, 2012-03-21 18:08:11
    chmurka80
    1
    robiłam , bardzo smakowało gościom

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe