Bagietka czosnkowa

autor: , kategoria: grzanki, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-02-01
  • Bagietka czosnkowa

Składniki:

Przygotowanie:

Do miękkiego masła dodać drobno posiekany czosnek, posiekaną natkę, posolić, popieprzyć.

Bagietkę naciąć ukośnie, ale nie przecinać do końca. Powstałe kromeczki z obu stron smarować masełkiem, całą bagietkę posmarować też z wierzchu, zawinąć w folię aluminiową i zapiekać ok. 15 min w piekarniku, otworzyc folię i zapiekać ok. 5 minut, żeby były chrupiące.

Jak ostygną rozdzielić. Podawać na zimno lub na gorąco jako dodatek do sałatek lub przystawkę.

    Śr. ocena: 4.92 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • earring, 2010-02-04 16:37:05
    earring
    1
    wydaje mi się smaczna
  • karolcia198506, 2010-02-04 16:48:11
    karolcia198506
    3
    Lubię takie bagietki, robię tak samo tylko zamiast pietruszki dodaję koperek ale jak kto lubi. Czasami między kromki wkładam starty żółty ser
  • askor90, 2010-02-15 15:48:59
    askor90
    1
    Uwielbiam! Bardzo pyszne.
  • KawaMarcepanowa, 2010-02-15 16:29:24
    KawaMarcepanowa
    2
    przepis prosty, ale uwielbiam wszystko co z czosnkiem więc napewno wypróbuję
  • daget, 2010-05-25 16:51:01
    daget
    1
    Bardzo dobry pomysl gdy wpadna do nas niezapowiedziani goscie. Pierwszy glod mozna szybciutko zaspokoic.
  • roxi:*, 2011-04-28 12:03:42
    roxi:*
    1
    Bardzo fajny i prosty przepis na przystawkę albo dodatek do innych dań. Ja zrobiłam sobie z bagietki kanapeczki. Uwielbiam zapiekane pieczywo i czosnek, bagietki trafiły w mój gust, dla tego daje im piątkę.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem