Makaron ze szpinakiem/Pasta con spinaci

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-02-01
  • Makaron ze szpinakiem/Pasta con spinaci

Składniki:

Przygotowanie:

Szpinak porwać na mniejsze kawałki, podsmażyć na masełku. Na drugiej patelni smażyć cebulkę, jak się zeszkli dodać czosnek. Jak szpinak będzie juz w postaci "papki" dodać cebulkę i czosnek.
W drugim garnku śmietanę z woda doprowadzić do wrzenia, dodać gałkę muszkatołową, popieprzyć, dodawać utarty ser i cały czas mieszać aż się rozpuści. Ja później wrzucam do tego sosu szpinak i polewam tym makaron. Można też na makaron położyć szpinak i polać sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem