Makaron ze szpinakiem/Pasta con spinaci

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-02-01
  • Makaron ze szpinakiem/Pasta con spinaci

Składniki:

  • spaghetti [1 op.] (lub penne )
  • szpinak [1 pęczek] (lub opakowanie)
  • czosnek [6 ząbków]
  • cebula [1 szt.]
  • masło [1 łyżka]
  • śmietana [1 szklanka]
  • ser żółty [200 g]
  • gałka muszkatołowa [2 szczypty]
  • woda [150 ml]
  • sól [2 szczypty]
  • pieprz czarny [3 szczypty]

Przygotowanie:

Szpinak porwać na mniejsze kawałki, podsmażyć na masełku. Na drugiej patelni smażyć cebulkę, jak się zeszkli dodać czosnek. Jak szpinak będzie juz w postaci "papki" dodać cebulkę i czosnek.
W drugim garnku śmietanę z woda doprowadzić do wrzenia, dodać gałkę muszkatołową, popieprzyć, dodawać utarty ser i cały czas mieszać aż się rozpuści. Ja później wrzucam do tego sosu szpinak i polewam tym makaron. Można też na makaron położyć szpinak i polać sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa mleczna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem