Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Sznycle po wiedeńsku

autor: , kategoria: z cielęciny, kuchnia austriacka / szwajcarska , dodano: 2009-10-24
  • Sznycle po wiedeńsku

Składniki:

Przygotowanie:

Brzegi sznycli naciąć dookoła ostrym nożem, mięso rozbić, posolić, oprószyć pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle (3 łyżki) z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem na każdy sznycel położyć wiórki pozostałego masła i plasterek cytryny.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • AgaZ, 2009-12-08 18:18:05
    AgaZ
    4
    Sznycle cielęce to już prawie niedzielna tradycja w naszym domu. Najważniejsze, żeby mięso było idealnie, cieniutko rozbite. Tak przygotowane rozpływają się w ustach.
  • ewelline, 2010-01-08 01:35:25
    ewelline
    aż się głodna zrobiłam
    Komentarz
  • magdziaS, 2010-01-26 14:12:13
    magdziaS
    2
    Sznycelki dobrze jest serwować z kwaśną surówką, żeby zaostrzyć smak. Danie jest wyborne.
  • kropka75, 2010-02-01 14:53:34
    kropka75
    0
    W składnikach brak soli i pieprzu.

    Smaczne mięsko. Delikatne i kruche. Szkoda tylko, że nie wszędzie dostępne. Danie proste do przygotowania. I zawsze się udaje.
  • dodaja, 2010-02-14 11:11:39
    dodaja
    1
    Uwielbiam delikatność tego mięska. Tak jak wspomniała Kropka75 trudno dostepne. Ale jak już je dorwe to z obiadu robie rytuał i święto !

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym