Sznycle po wiedeńsku

autor: , kategoria: z cielęciny, kuchnia austriacka / szwajcarska , dodano: 2009-10-24
  • Sznycle po wiedeńsku

Składniki:

Przygotowanie:

Brzegi sznycli naciąć dookoła ostrym nożem, mięso rozbić, posolić, oprószyć pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle (3 łyżki) z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem na każdy sznycel położyć wiórki pozostałego masła i plasterek cytryny.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • AgaZ, 2009-12-08 18:18:05
    AgaZ
    4
    Sznycle cielęce to już prawie niedzielna tradycja w naszym domu. Najważniejsze, żeby mięso było idealnie, cieniutko rozbite. Tak przygotowane rozpływają się w ustach.
  • ewelline, 2010-01-08 01:35:25
    ewelline
    aż się głodna zrobiłam
    Komentarz
  • magdziaS, 2010-01-26 14:12:13
    magdziaS
    2
    Sznycelki dobrze jest serwować z kwaśną surówką, żeby zaostrzyć smak. Danie jest wyborne.
  • kropka75, 2010-02-01 14:53:34
    kropka75
    0
    W składnikach brak soli i pieprzu.

    Smaczne mięsko. Delikatne i kruche. Szkoda tylko, że nie wszędzie dostępne. Danie proste do przygotowania. I zawsze się udaje.
  • dodaja, 2010-02-14 11:11:39
    dodaja
    1
    Uwielbiam delikatność tego mięska. Tak jak wspomniała Kropka75 trudno dostepne. Ale jak już je dorwe to z obiadu robie rytuał i święto !

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe