Zupa fasolowa po węgiersku

autor: , kategoria: zupy, kuchnia węgierska , dodano: 2009-10-30
  • Zupa fasolowa po węgiersku

Składniki:

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na całą noc, potem odlać wodę, nalać dwa litry świeżej, dodać pieprz, liść laurowy i jeśli zupa ma być na wędzonce – pokroić ją i też dołożyć. Gotować. Do na wpół miękkiej fasoli dodać pokrojone warzywa podsmażone na smalcu i paprykę. Gotować, aż fasola zacznie się rozgotowywać. Posolić, wsypać chili. Zupa powinna być dość pikantna, a nawet ostra, jeśli ktoś taką lubi.
Przygotować zacierki: jajko zagnieść z mąką na twarde ciasto i skubiąc małe zacierki, wrzucać je do gotującej się zupy.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe