Pasztet z indyka

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2009-10-30
  • Pasztet z indyka

Składniki:

Przygotowanie:

Kurczaka i mięso indyka zalać zimną wodą, zagotować, dodać słoninę, pieprz i sól. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Kurczaka oczyścić z kości i wraz z połową indyka i słoniną zemleć dwukrotnie w maszynce do mięsa. Wymieszać z jajkami i koniakiem, przyprawić. Pozostałe mięso indyka pokroić w kostkę i razem z orzechami dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy, posmarować żółtkiem, piec w temperaturze 180°C ok. 1 godz.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • ewelline, 2010-08-06 15:26:45
    ewelline
    pasztet z pistacjami jest rewelacyjny!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe