Pasztet z indyka

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy, kuchnia polska , dodano: 2009-10-30
  • Pasztet z indyka

Składniki:

  • słonina [50 dag]
  • koniak [2 ] (kieliszki)
  • jajka [2 szt.]
  • pistacje [2 łyżki] (obrane i posiekane)
  • indyczka tuszka [50 dag]
  • żółtko z jajka [1 szt.]

Przygotowanie:

Kurczaka i mięso indyka zalać zimną wodą, zagotować, dodać słoninę, pieprz i sól. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Kurczaka oczyścić z kości i wraz z połową indyka i słoniną zemleć dwukrotnie w maszynce do mięsa. Wymieszać z jajkami i koniakiem, przyprawić. Pozostałe mięso indyka pokroić w kostkę i razem z orzechami dodać do masy. Delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy, posmarować żółtkiem, piec w temperaturze 180°C ok. 1 godz.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić ciasto na pierogi

Komentarze

  • ewelline, 2010-08-06 15:26:45
    ewelline
    pasztet z pistacjami jest rewelacyjny!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem