Szarlotka Tutti-Frutti

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia polska, dodano: 2010-02-03
  • Szarlotka Tutti-Frutti

Składniki:

Przygotowanie:

Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszczu szybko zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części i 2 z nich zamrozić. Ubić sztywną pianę z białek, wciąż ubijając dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną. Nie zamrożonym ciastem wylepić blaszkę, wyłożyć obrane i starte jabłka (można też pokroić), następnie warstwę startego na tarce zamrożonego ciasta, na to pianę, a na koniec trzecią część ciasta, również startą na tarce. Piec w piekarniku około 40-50 min. w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Komentarze

  • marissima, 2010-06-17 16:39:24
    marissima
    1
    fajny przepis warty do wypróbowania
  • marissima, 2010-06-17 16:40:02
    marissima
    jedną czesc ciata można połączyć z kakaem by było kolorowo
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ciasto dyniowe z bakaliami
  • Mniam: 1
    Sernik wiedeński
  • Mniam: 2
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 4
    świąteczna kawa

Zamknij