Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Szarlotka Tutti-Frutti

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, kuchnia polska , dodano: 2010-02-03
  • Szarlotka Tutti-Frutti

Składniki:

Przygotowanie:

Z żółtek, połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem i tłuszczu szybko zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części i 2 z nich zamrozić. Ubić sztywną pianę z białek, wciąż ubijając dodać szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną. Nie zamrożonym ciastem wylepić blaszkę, wyłożyć obrane i starte jabłka (można też pokroić), następnie warstwę startego na tarce zamrożonego ciasta, na to pianę, a na koniec trzecią część ciasta, również startą na tarce. Piec w piekarniku około 40-50 min. w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: wigilijne paszteciki

Komentarze

  • marissima, 2010-06-17 16:39:24
    marissima
    1
    fajny przepis warty do wypróbowania
  • marissima, 2010-06-17 16:40:02
    marissima
    jedną czesc ciata można połączyć z kakaem by było kolorowo
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe