Pączki serowe

autor: , kategoria: ciasteczka, kuchnia polska, dodano: 2010-02-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pączki serowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pączki serowe

Składniki:

Przygotowanie:

do wysypanej na stolnicę mąki dodać wszystkie pozostałe składniki ,zagnieść ciasto.Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wrzucać na rozgrzany tłuszcz.Gdy pączki nabiorą odpowiedniego koloru wyjąć,osączyć na papierowych ręczniczkach i posypać cukrem pudrem. Smacznego:)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 10
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • zlosliwiec, 2010-02-03 17:42:32
    zlosliwiec
    Tego przepisu właśnie szukałem, dam znać jak wyszedł.

    Znam te pączki z niemieckich ogródków świątecznych... Zajadałem się nimi do rozpuku
    Komentarz
  • madmuazelle, 2010-02-03 17:45:00
    madmuazelle
    1
    Mmmm kuszą mnie te pączki.Na tłusty czwartek wiem co zrobie.
    ocena na 5 za łatwośc przygotowania.
  • kasiasiar, 2010-02-03 18:43:19
    kasiasiar
    1
    Takie pączki jadłam tylko raz- smakowały wybornie!
    Przepis na pewno wypróbuję
  • kropka75, 2010-02-04 08:04:53
    kropka75
    1
    Super. Proste do wykonania, szybkie - to lubię. I smaczne. Ciasta serowe są pyszne i delikatne. I nie kładą się na żołądku jak kamienie. Można jeść i jeść, a dupka rośnie.

    Dodaję do ulubionych. Na pewno zrobię.

    Ps. Ile tych pączusiów z kg sera i 3 szklanek mąki wychodzi? Chyba sporo?
  • 28nana, 2010-02-04 11:02:31
    28nana
    2
    za tydzień TŁUSTY CZWARTEK ... ech,, znów moja silna wola zostanie wystawiona na nie lada próbę ((((

    ratunku! jakie to dobre, ładne... KALORYCZNE !!!

    na szczęście tłusty czwartek jest tylko raz w roku !

    na marginesie - co daje dodanie octu do ciasta ??

    gwiazdki za:
    - zdjęcie home made
    - klarowny przepis

    -----------------

    ( i wielki osobisty minus za to że jak zrobię te pączki - to wrąbię wszystkie ;(((( ;-) _
  • skarbiatko, 2010-02-04 12:45:58
    skarbiatko
    Z kilograma sera wyszło mi 36 pączków,ale tutaj dało się wpisać tylko 30 Dziękuję Wam
    Komentarz
  • vesenka, 2010-02-05 21:20:31
    vesenka
    Właśnie skończyłam piec. Zrobiłam z połowy porcji (jedyne co zmieniłam to ilość jajek- 2 zamiast 4, bo więcej nie miałam ) Wyszło 20 sztuk. Spróbowałam już jednego i wyszło pysznie. W sam raz słodkie, puszyste, delikatne, nie są nasiąknięte tłuszczem. Pychota.
    I tłumaczę sobie,że wcale nie mają wpływu na moją dietę, no bo przecież ser jest zdrowy
    Komentarz
  • vesenka, 2010-02-05 21:22:25
    vesenka
    2
    Przepraszam za dubel, ale z wrażenia zapomniałam ocenić
    Właśnie skończyłam piec. Zrobiłam z połowy porcji (jedyne co zmieniłam to ilość jajek- 2 zamiast 4, bo więcej nie miałam ) Wyszło 20 sztuk. Spróbowałam już jednego i wyszło pysznie. W sam raz słodkie, puszyste, delikatne, nie są nasiąknięte tłuszczem. Pychota.
    I tłumaczę sobie,że wcale nie mają wpływu na moją dietę, no bo przecież ser jest zdrowy
  • alkamor, 2010-02-09 19:05:34
    alkamor
    narazie dodaję do ulubionych bo zamierzam zrobić na tłusty czwartek skoro wszyscy zachwalają ale mam pytanie. Czy ten ser to może być taki jak się w wiaderku kupuje?
    Komentarz
  • kamena, 2010-02-10 12:28:05
    kamena
    O, jaki mega-prosty przepis na pączki. I w dodatku serowe, bardzo lubię ciasta serowe. Tylko chyba przydało by się czymś je nadziać..
    Mam jedno pytanko: one dużo rosną podczas smażenia? Bo nie wiem ile cm tłuszczu trzeba by podgrzać....
    Komentarz
  • ankaa86, 2010-02-11 18:59:00
    ankaa86
    2
    Zrobiłam dzisiaj i wyszły pyszne A tłuszczu musi być dużo, żeby mogły pływać, bo inaczej będą przywierały do dna. Rosną sporo.
  • AnusiaPn, 2010-02-19 20:30:39
    AnusiaPn
    1
    bardzo lubie pączki serowe fajnie że dodałaś przepis, zwykłe pączki już stworzyłam więc czas na inny rodzaj wypróbujemy
  • skarbiatko, 2010-03-31 18:18:21
    skarbiatko
    nie jestem orłem w kuchni ale zdaje się ,że ocet ma to samo zadanie co spirytus czyli,żeby pączki nie wciągały tłuszczu
    Komentarz
  • _groooszek_, 2010-04-19 17:10:34
    _groooszek_
    3
    Na weekend robiłam je dla TŻ-a, był zachwycony a pączki zniknęły ze stołu zanim się obejrzałam (zrobiłam z połowy porcji) są delikatne, wprost rozpływają się w ustach moja obserwacja: żeby ciasto nie przyklejało się do rąk oprószcie je mąką
  • ewelline, 2010-07-29 15:32:47
    ewelline
    ja za paczkami wprawdzie nie przepadam , ale te zrobię z przyjemnością, takiego przepisu mi brakowało
    Komentarz
  • bura kocurka, 2012-02-28 17:08:25
    bura kocurka
    To są pączki, które moja mama robi spontanicznie jak jej zostanie jakiś twaróg, z którym nie ma co zrobić Są super! Tyle, że nie do końca to ten przepis co u mnie...mama nie dodaje octu i kładzie zdecydowanie mniej jajek.

    I te pączki są wygodne w smażeniu, bo same się obracają
    Komentarz
  • pauleta89, 2013-02-05 09:34:05
    pauleta89
    0
    Znam ten przepis, moja mama robi takie pączki i są na prawdę pyszne! Polecam wszystkim;D Fajnie, że i tu się pojawił ten przepis, bo u nas on krąży po rodzinie od babci i innych;D
  • karolka94, 2013-02-08 14:34:28
    karolka94
    0
    Paczki wyszluy naprawdę dobre,łatwo i szybko sie je robi,polecam do wypróbowania

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    białe czekoladki bez cukru, nabiału, dwa składniki!
  • Mniam: 2
    Rwana wieprzowina z ciabattą i Coleslawem!
  • Mniam: 1
    babka piaskowa
  • Mniam: 22
    Bagietki

Najnowsze komentarze / recenzje