Omlet z cukinią i papryką

autor: , kategoria: omlety , dodano: 2009-10-30
  • Omlet z cukinią i papryką

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Dorzucić pokrojoną na cienkie plasterki cukinię, posolić. Chwilę smażyć razem, po czym dołożyć pokrojoną na małe kawałki paprykę i zioła – mieszając – smażyć dalej. Dodać masło i podgrzewać warzywa do chwili, gdy masło się roztopi. Jaja ubić z parmezanem, solą i pieprzem oraz łyżką wody, wlać na patelnię z warzywami. Patelnię trzymać z omletem na małym ogniu.
Omlet można podgrzewać pod przykryciem – gdy jajka się zetną, potrawa będzie gotowa. Można też przewrócić go na drugą stronę, by z obu był zrumieniony, a przed podaniem skropić cytryną i posypać posiekaną natką pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem