KRUCHE KORZENNE CIASTECZKA

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-02-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! KRUCHE KORZENNE CIASTECZKA
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! KRUCHE KORZENNE CIASTECZKA

Składniki:

Przygotowanie:

Ze wszystkich składników gnieciemy kruche ciasto dodając do niego przyprawę do piernika, jeśli jej nie mamy można dodać przypraw korzennych takich jak: cynamon, gałka muszkatołowa, goździki ,imbir.

Wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę do lodówki.

Po schłodzeniu wałkujemy ciasto na grubość ok.5 milimetrów i wyciskamy ciasteczka - foremkami lub szklanką.

Pieczemy ok 15 minut w temperaturze 150 -160 stopni. Po upieczeniu i wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Agnieszka987, 2014-01-13 18:51:13
    Agnieszka987
    0
    Zrobiłam, wyszły pyszne
    Małe uwagi: nastepnym razem dodam mniej proszku, bo czuć go w trakcie jedzenia...

    Zamiast jajek dodałam siemię lniane 3 razy po: 1,5łyzki zmielonego siemienia z 3 łyzkami goracej wody.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe