naleśniki z parówką i serem

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-02-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! naleśniki z parówką i serem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! naleśniki z parówką i serem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! naleśniki z parówką i serem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! naleśniki z parówką i serem

Składniki:

  • mleko [2 szklanki] (ja używam 2%)
  • mąka [1.5 szklanki] (ilość orientacyjna)
  • jajka [2 szt.]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • ser żółty [10 plastrów]
  • parówki [10 szt.]
  • bułka tarta [1 szklanka] (około)

Przygotowanie:

Na początku należy zrobić naleśniki.

Mąkę mieszamy z mlekiem, jajkiem (1szt)i proszkiem do pieczenia. W razie gdyby ciasto naleśnikowe było zbyt gęste dolewamy mleka (lub wody) a gdyby było za rzadkie mąki.

Smażymy naleśniki.

Kiedy naleśniki nieco przestygną układamy na jednym plasterek sera, układamy parówkę (może być "surowa") i zawijamy.Następnie obtaczamy w rozmąconym jajku i potem w bułce tartej.

Smażymy aby się lekko zarumieniły z każdej strony.

P.S różowy kolor naleśników na zdjęciach to nic innego jak efekt barwnika spożywczego :)

    Śr. ocena: 4.70 / recenzji: 10 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • ankaa86, 2010-02-05 09:50:34
    ankaa86
    0
    Też takie robię i wszyscy bardzo je lubią
  • pysiamn, 2010-02-05 10:52:23
    pysiamn
    Dziś zrobię i ocenie ...bo mam nalesniki i parowki ,,,,
    Ale przyznaje że efekt barwnika mnie nie przekonuje ;/
    Komentarz
  • karolcia198506, 2010-02-05 12:19:21
    karolcia198506
    1
    Robię tak samo, no może bez barwnika moja siostra bardzo je lubi a jest niejadkiem. Do tego ketchup lub sos czosnkowy albo jakaś surówka. Czyli smacznie szybko i tanio, tak jak lubię
  • paulina150528, 2010-02-05 13:23:06
    paulina150528
    2
    Szalenstwa na temat parówek
    Przepis u mnie znany i lubiany,ja dla odmiany zapiekam naleśniki chwilkę w piekarniku i wtedy nie dodaje już bułki tartej.No i dodatko odrobine nadaje smaku samemu ciastu przyprawiając ostrą papryką,solą i pieprzem.

    P.s.Zdziwił mnie ten różowy odcień dopiero pozniej doczytałam,ze to zasługa barwnika.
  • pysiamn, 2010-02-05 15:37:52
    pysiamn
    1
    Dla mn ie wysmienite ! Z dobrym pikantnym ketchupem wybornieeeeee...Ja daalm do bulki troszke przypraw

    Ale za fotkę jak dla mnie z niepotrzebnym i psującym efekt barwnikiem odejmuję 0,5 gwiazdki
  • 28nana, 2010-02-05 15:59:23
    28nana
    mam pytanie, bo ja za parówkami nie bardzo...
    czym można ( o ile wogóle ) je zastąpić??
    Komentarz
  • Sweetys, 2010-02-05 20:11:12
    Sweetys
    1
    Robie identyczne, tylko naleśnik smaruje uprzednio ketchupem pikantnym.
    Dobra propozycja nie tylko na imprezy
  • dagwoj, 2010-02-07 00:30:02
    dagwoj
    1
    o! Naleśniki i parówki to jest to, co moje dziewcze je najchętniej, Mnie bardzo przekonał przepis (super prosty), ja bym raczej jednak zapiekła gotowe naleśniki a nie smażyła po raz drugi. Poza tym jak dla mnie BOMBA!
  • domi7ks, 2010-02-09 10:07:11
    domi7ks
    1
    Ja proponuje bardzo chude parówki. Sama znam podobny przepis, ale z seriem topionym i ziołami. Tylko nie podoba mi sie ten rózowy kolor na fotkach. Bez niego wygladają o wiele smaczniej
  • Martilla, 2010-02-14 22:25:56
    Martilla
    2
    Przepis lubiany i często wykorzystywany. Nie podoba mi się pomysł z barwnikiem
  • Silbia, 2010-02-25 17:33:33
    Silbia
    1
    Pyszotka! Oczywiscie troche zmodyfikowalam (inaczej nie bylabym soba). Do srodka dodalam drobno pokrojonych pieczarek i cebulki. Ciasto doprawilam chili no i panierke pozniej tez troszke. Pierwszy raz robilam, ale napewno nie ostatni
  • dzaga1989, 2010-03-25 08:56:16
    dzaga1989
    Uwielbiam te naleśniki. Z chłopakiem modyfikujemy ten przepis na różne sposoby. Dajemy do środka paseczki warzyw, np. ogórek, papryka. Łączymy to z kechupem lub robionym sosem czosnkowym. Yummy!
    Komentarz
  • Rosalind Elle, 2011-06-08 12:16:03
    Rosalind Elle
    1
    Bardzo fajny pomysł, już wiem co zrobię dziś na kolację
    Nie dodam jednak bułki tartej, tylko podpiekę w piekarniku aż się zarumienią - będzie mniej dodatkowych kalorii Dałabym 5 gwiazdek, jednak barwnik na zdjęciu może trochę odstraszyć:P

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe