WELSH CAKES

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-02-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! WELSH CAKES
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! WELSH CAKES

Składniki:

Przygotowanie:

Kruche to jak ciastka, ale smaży się jak naleśniki. Tak czy inaczej bardzo dobre.

Wszystkie składniki wyrabiamy razem w misce.

Następnie wyrobione ciasto należy rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na grubość 1 cm i powycinać okrągłe ciateczka. Oczywiście możemy również użyć foremek do ciastek i powycinać najróżniejsze kształty.

Smażymy na rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony. Aż będę rumiane. Trzeba uważać przy przerzucaniu druga stronę bo kruche.

Gotowe możemy posypać cukrem pudrem, polać jogurtem lub serkiem, posmarować dżemem.

Pyszne na śniadanie lub podwieczorek.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • emery2, 2010-06-14 09:47:43
    emery2
    0
    Bardzo fajny przepis ja dodałam troszke więcej różnych bakalii. Pyszne i szybkie
  • anka_bunio, 2010-10-24 10:05:09
    anka_bunio
    2
    Super smaczne i dość zdrowe. Ja użyłam mąki razowej żytniej. Minimalizm bakalii wychodzi tutaj jak najbardziej na plus - orzechy można znaleźć w co drugim przepisie. Na wierzch posiekałam suszone morele - akcent kolorystyczny i smakowy
    Czy one pochodzą z Walii czy to tylko nazwa?

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem