Sos kaparowo-koperkowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2009-10-30
  • Sos kaparowo-koperkowy

Składniki:

  • majonez [1 szklanka]
  • śmietana [2 łyżeczki] (gęstej)
  • kapary [10 szt.]
  • ser żółty [5 dag] (ostry)
  • koperek [1 szt.] (peczek)
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Majonez wymieszać ze śmietaną i osączonymi kaparami, a potem z serem startym na tarce o drobnych otworach oraz z posiekanym koperkiem. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać do wędlin i mięs na zimno.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem