Pasta kanapkowa z awokado

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2010-02-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta kanapkowa z awokado
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta kanapkowa z awokado

Składniki:

Przygotowanie:

Awokado obieramy ze skórki i ucieramy na tarce o grubych oczkach, wyjąwszy uprzednio pestki. Polewamy sokiem z cytryny. Szalotki (może być zamiennie 1/2 zwykłej cebuli, najlepiej cukrowej, bo jest łagodniejsza) siekamy w drobną kosteczkę. Czosnek przecieramy przez praskę. Jaja obieramy ze skorupek i trzemy na tarce (takiej samej jak awokado). Szczypior siekamy. Wszystko mieszamy (łącznie z majonezem) i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać do smaku trochę papryki ostrej - jeśli ktoś lubi na pikantnie. Świetnie smakuje z razowcem.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • aleksandrettaa, 2010-04-09 13:08:47
    aleksandrettaa
    1
    Super przepis. Pasta na zdjęciu wygląda może nieciekawie ale za to super smakuje. Lubię połączenie awokado i jajek. I ten cudny zielony kolor jest super na wiosenne śniadanka.
  • kaarooo, 2010-04-09 13:44:50
    kaarooo
    Hmmm... muszę spróbować, jeszcze nigdy czegoś takiego nie jadłam.
    Komentarz
  • martul, 2010-04-09 15:22:11
    martul
    świetny pomyśl!ja do tej pory taką pastę robiłam z awokado, fety i czosnku.spróbuje wersję z jajkami!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe