Racuchy z jabłkami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-02-05
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Racuchy z jabłkami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Racuchy z jabłkami

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłka zetrzeć na tarce i dodać do reszty składników.
Wymieszać,nakładać na rozgrzana patelnie z odrobina oleju i smażyć.
Podawać z cukrem,cukrem pudrem,śmietaną.

Z podanego przepisu wychodzi ok 15 racuszków ,średniej wielkości
Smaczne na ciepło i na zimno.
Smacznego :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 8 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Sweetys, 2010-02-05 20:08:21
    Sweetys
    3
    Bardzo dobre, moja babcia robi identyczne.
    Dla polepszenia maku dodajemy cynamon i cukier waniliowy.
  • wiecznie_pod_wiatr, 2010-04-19 19:21:25
    wiecznie_pod_wiatr
    2
    pycha. Proste i szybkie w przygotowaniu . Ja jabłek nie trę na tarce a kroję je w kawałeczki
  • laylaaa, 2010-04-30 11:20:58
    laylaaa
    1
    robię tak samo, dodaję jeszcze cynamon i kilka łyżek gęstego soku żurawinowego
  • Zakochanaaaa, 2010-05-25 11:58:55
    Zakochanaaaa
    mam zamiar dziś zrobić
    Komentarz
  • Kallla, 2010-08-10 16:01:14
    Kallla
    2
    Właśnie zajadam
    Wyszły pycha - delikatniejsze przez to starte jabłko.
    Dodałam tylko pół łyżki cukru do jabłek i opakowanie cukru waniliowego do masy.
    Polecam !!!
  • m_ilka17, 2010-08-10 18:03:59
    m_ilka17
    1
    Oj jak dobrze że znowu trafiłam na ten przepis, już myślałam, że go nie znajdę.
    Racuchy zrobiłam kilka dni temu i wyszły pyszne, dodałam jeszcze cynamon i cukier waniliowy. Mój tata do teraz się o nie dopytuje przy obiedzie.
    Przepis bardzo prosty i niezastąpiony jako szybki obiad.
  • owocowylulek, 2010-10-16 12:09:14
    owocowylulek
    1
    Poprostu PYCHOTA !!
  • Paula_86, 2012-01-12 10:44:38
    Paula_86
    1
    przepisu super choć chcąc zrobić mniejszą porcję składników wzięłam na oko
    proponuję drobną modyfikację, jabłka można obrać w całości, wydrążyć gniazdo i pokroić na około 5-7 mm plastry, powstałe krążki moczyć w cieście, wygląda to ciekawie i jabłko ma wyrazistszy smak w racuszku
    albo wersja bez jabłek z kefirem truskawkoym najlepiej domowej roboty, mniam
    dodałam też otrępy oprócz mąki inspirując się innym przepisem, polecam też koniecznie wypróbować drożdżowe!
  • studentkaAM, 2014-03-10 19:07:58
    studentkaAM
    0
    Przepyszne racuszki, choc w moim odczuciu mało czuc tutaj jabłek Dlatego na przyszłośc nie będę ich ścierała, tylko pokroję na mniejsze kawałki. Dodałam cynamon i cukier waniliowy i wyszło pysznie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe