Szparagi pod beszamelem

autor: , kategoria: dania dla dzieci powyżej 1. roku , dodano: 2009-10-30
  • Szparagi pod beszamelem

Składniki:

Przygotowanie:

Szparagi po odrzuceniu stwardniałych części obrać z włókien i umyć. Związać je bawełnianą nicią w pęczki po 6 sztuk, po czym wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować ok. 25 min, osączyć, usunąć nitki i ułożyć na półmisku. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu, dodać mąkę i, nie rumieniąc, wymieszać na puszystą masę. Dolać mleko lub śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Stale mieszając, zagotować. Gdy sos zgęstnieje, polać nim szparagi. Podawać na ciepło z gotowanymi ziemniakami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Kinga 72, 2010-02-22 00:12:23
    Kinga 72
    Sama chętnie bym zjadła, ale z doświadczenia wiem, że dzieci nie lubią szparagów. Mój syn zjada tylko same główki i to niechętnie.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem