Ciastka francuskie

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-02-06
  • Ciastka francuskie

Składniki:

  • ciasto francuskie [1 op.]
  • ser twarogowy [1 op.]
  • cytryna [1 szt.]
  • cukier [1 łyżka] (stołowa łyżka)
  • jagody [1 op.] (mogą być mrożone)

Przygotowanie:

Sok z cytryny wyciśnij do miski, dodaj twarożek i cukier, a następnie wszystko dobrze wymieszaj. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Pokrojone w kwadraty porcje ułóż na blasze i posmaruj je twarożkiem,zostawiając 2cm odstępu od każdej krawędzi. Na twarożku ułóż jagody i zagnij wszystkie cztery rogi do środka.

Piecz ok. 15-20min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180*C. :) SMACZNEGO

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: imbirowa kruszonka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta