Warzywa z ziołowym dipem jogurtowym

autor: , kategoria: sosy, dla diabetyków , dodano: 2009-10-30
  • Warzywa z ziołowym dipem jogurtowym

Składniki:

  • papryka czerwona [1 szt.]
  • papryka zielona [1 szt.]
  • papryka żółta [1 szt.]
  • cykoria [1 szt.]
  • jogurt naturalny [1 szt.] (opakowanie małe)
  • natka pietruszki [1 łyżka] (posiekana)
  • szczypior [2 łyżki] (posiekany)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • ogórek zielony [1 szt.] (świeży)

Przygotowanie:

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, ogórek umyć i pokroić w słupki. Cykorię podzielić na liście.
Jogurt wymieszać z posiekaną natką i połową szczypiorku (resztę pozostawić do dekoraji), doprawić solą oraz pieprzem. Przygotowane warzywa ułożyć na półmisku, sos podawać oddzielnie w miseczce.

Można również podać inne warzywa, np. rzodkiewki, marchewki, brokuł.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z brokułami, szynką i serem

Komentarze

  • m0nia1986, 2010-03-10 20:29:04
    m0nia1986
    2
    Nie ma co sie rozpisywac, PRZEkaska - PRZEpyszna !
    Dodatkowy plus - bogactwo witamin
  • komicznie, 2010-07-18 16:50:01
    komicznie
    0
    mniam mniam, właśnie wcinam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką