Śledzie pod pierzynką

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie), kuchnia polska , dodano: 2010-02-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie pod pierzynką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śledzie pod pierzynką

Składniki:

  • jajka [3 ] (ugotowane na twardo)
  • ser żółty [200 g] (twardy)
  • cebula [1.5 szt.]
  • majonez
  • koperek (posiekany)
  • śledź [1 kg] (płaty śledziowe)

Przygotowanie:

Śledzie pokroić na kawałki i zalać wodą na 30 minut. Jajka pokroić drobno. Posiekać cebulę. Żółty ser zetrzeć na drobnej tarce. Ułożyć warstwami w salaterce: śledzie, jajka, cebulę, ser. Na wierzchu ułożyć majonez i posypać koperkiem.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zapiekanka z bakłażana

Komentarze

  • miskowa, 2010-12-21 10:43:49
    miskowa
    nie będę się czepiać i obniżać ci ocen, ale zabrakło w tym przepisie podstawowej informacji, czy to mają być śledzie z oleju czy z octu, sama informacja, że to płaty, niestety nie wystarczy.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem