Roladki wieprzowe

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2010-02-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki wieprzowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki wieprzowe

Składniki:

Przygotowanie:

Schab kroimy na 1cm plastry, rozbijamy jak na schabowe. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie kładziemy cienki plasterek boczku i kawałek ogórka przekrojonego wzdłuż. Zawijamy i spinamy wykałaczką. Obsmażamy roladki po kilka minut z każdej strony, żeby lekko przyrumienić. Dolewamy na patelnię bulion lub wodę i dusimy przez około pół godziny.

W tym czasie kroimy cebulkę i czosnek.

Gotowe roladki wyjmujemy na talerz, a na patelni podsmażamy cebulę i czosnek. Próbujemy sos, jeśli nie jest słony, możemy dosolić. Jest go mało więc dolewamy wody (albo bulion, ale wtedy lepiej już nie solić). Dodajemy musztardę i miód - mieszamy, aż sie rozpuszczą. Miodu powinno być tyle, żeby złamać smak musztardy, ale nie przesłodzić sosu.
Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.

Podajemy z ziemniakami lub ryżem i surówką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem