Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Kotlety z kurczaka

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2009-10-24
  • Kotlety z kurczaka

Składniki:

Przygotowanie:

Umyć piersi kurczaka, podzielić na pół, każdą część rozbić tłuczkiem, posmarować świeżo przekrojonym ząbkiem czosnku i posolić. Kotlety najpierw obtoczyć w bułce tartej, później zanurzyć w jajku rotrzepanym z łyżką wody. Smażyć z obu stron (po 3–4 min), aż będą rumiane. Podawać prosto z patelni frytki i surówkę z marchewki lub kapusty kiszonej.

    Śr. ocena: 4.17 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • prowokatorka, 2010-01-02 20:48:24
    prowokatorka
    2
    Myślę że warto spróbować ,ja zawsze robiłam to odwrotnie ,najpierw mąka ,potem w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej.Ta odwrotność mnie bardzo zaintrygowała.Na pewno spróbuję według Twojego przepisu,a nóż widelec wyjdą lepsze.
  • Kaaarmelka, 2010-01-08 18:14:37
    Kaaarmelka
    Szczerze ten przepis jest nie potrzebny, ponieważ prawie każdy tak robi.
    Komentarz
  • vril, 2010-01-08 18:41:31
    vril
    Dla laikow taki przepis jest przydatny. Osobom bardziej zaznajomionym z tematem kulinariow podobny przepis wydaje sie byc niczym instrukcja gotowania wody, jednak znajaduja sie wsrod nas ludzie, ktorym przygotowanie tych prostych potraw sprawia trudnosc i dla pewnosci chcieliby miec jasno wylozone co i jak sie robi, co by na samych sobie zbrodni kulinarnych nie popelniac. Dla jednych zrobienie kotletow to oczywistosc, dla innych czarna magia. SW jest dla wszystkich, stad podzial na poziom trudnosci.
    Komentarz
  • kulbit, 2010-01-17 00:20:55
    kulbit
    2
    Robię bardzo podobnie. Maczam w bułce-jajku-bułce.
    I dodaje zdecydowanie więcej przypraw.. sama sól i natarcie czosnkiem to dla mnie zdecydownaie za mało
    Przepis dobry, ale za brak przypraw muszę uciąć gwiazdkę

    Takie kotlety najlepiej smakują śwież od razu po usmażeniu odgrzewane już nie mają tego smaku
  • hania811, 2010-02-03 17:49:05
    hania811
    Akurat tan klasyczny prosty przepis jest wyśmienity z dodatkiem tylko czosnku i soli- serio.
    Ja uwielbiam dodawać do wszystkiego zioła itp ale kurak w tej postaci jest wyborny

    A taki przepis jest potrzebny..chociażby dla takich antytalentów jak mój mąż
    Komentarz
  • Convallaria majalis, 2010-04-18 18:56:39
    Convallaria majalis
    1
    A ja robię bez czosnku i czasami nawet bez jajka, a napewno nie w takiej kolejności, jak w tym przepisie. Ale nie wykluczam takiej możliwości.
  • ImmortalLover, 2010-06-18 12:35:24
    ImmortalLover
    Najpierw bułka, później jajko? muszę wypróbować!
    A to zdjęcie. Ślinka cieknie, chociaż za kotletami ogólnie nie przepadam
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-20 00:46:03
    marissima
    przyprawy zawsze można dosypać do roztrzepanego jajka
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym