Sos tatarski

autor: , kategoria: sosy, kuchnia polska , dodano: 2010-02-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos tatarski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Sos tatarski

Składniki:

  • majonez (2 łyżki)
  • chrzan (łyżka)
  • ogórek konserwowy [1 op.] (lub korniszony, słoik)
  • pieczarki marynowane [1 op.] (mały słoik)
  • żurawina [2 łyżki] (w słoiku)

Przygotowanie:

Ogórki i pieczarki kroimy bardzo drobno. Dodajemy żurawinę, majonez, chrzan. Wszystko mieszamy. Podajemy wedle uznania: z mięsem pieczonym czy z ozorami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka na sałacie

Komentarze

  • anetka832, 2010-02-08 16:37:50
    anetka832
    Na sloik ogórków tylko 2 łyżki majonezu?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem