Krakersownik

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-02-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krakersownik
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krakersownik

Składniki:

Przygotowanie:

0,5 litra mleka gotujemy razem z kostką masła, pozostałe 0,5 l mleka wlewamy do innego naczynia, dodajemy 2 budynie mąkę i cukier. Całość mieszamy.

W międzyczasie, aż mleko z masłem się zagotuje kładziemy krakersy na blachę, pamiętając równocześnie jak je kładziemy, ponieważ górna warstwa krakersów musi być tak samo ułożona.

Do gotującego się mleka wlewany to mleko z rozpuszczonymi budyniami i resztą składników, całość mieszamy, tak jak przy robieniu budyniu. Gdy już jest gotowe wylewamy na krakersy, wyrównujemy, następnie kładziemy krakersy na wierz tak samo jak na dole. Wystarczy tylko posypać cukrem pudrem, poczekać aż przestygnie i można już jeść.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Sweetys, 2010-03-22 13:05:45
    Sweetys
    1
    Prawie jak napoleonka.
    Proste i szybkie ciasto, wymagające jedynie przełożenia i ugotowania masy.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem