PIKANTNE CHILLI CON CARNE

autor: , kategoria: z wołowiny , dodano: 2010-02-08
  • PIKANTNE CHILLI CON CARNE

Składniki:

  • oliwa [2 łyżki]
  • wołowina [70 dag] (mielona)
  • żółtko z jajka [4 szt.]
  • cebula [2 szt.] (mała)
  • papryka [3 szt.] (róznokolorowe)
  • czosnek [1 ząbek]
  • przecier pomidorowy [570 ml]
  • koncentrat pomidorowy [4 łyżki]
  • bulion [1 szklanka]
  • kukurydza konserwowa [1 op.]
  • fasola czerwona [1 szklanka]
  • chili (przyprawa) [1 łyżka]
  • kminek [0.5 łyżki]
  • sól [0.5 łyżeczki]
  • pieprz cayenne [0.5 łyżeczki]
  • chili papryczka (do dekoracji)

Przygotowanie:

Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc, gotujemy, odcedzamy. Na łyżce oliwy rumienimy mięso, wyjmujemy. Do rondla wlewamy resztę oliwy, na niej przez 10 minut smażymy pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek. Dodajemy przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy, bulion, kukurydzę, przyprawy i fasolę. Gotujemy. Dokładamy mięso. Całość dusimy ok godziny. Dekorujemy papryczkami chilli.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kurczak w mleczku kokosowym - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem