Fasola z boczkiem, parówkami i pomidorami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2009-11-02
  • Fasola z boczkiem, parówkami i pomidorami

Składniki:

Przygotowanie:

Boczek pokroić w kostkę, zalać 1/2 szklanki wrzątku, gotować pod przykryciem na małym ogniu 10 min. Parówki (po zdjęciu osłonek) pokroić w talarki, obraną cebulę – w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i zeszklić cebulę (2–3 min), dodać masło, a gdy się stopi, wsypać mąkę i smażyć na małym ogniu, mieszając. W rondlu podgrzać fasolę wraz z zalewą, dołożyć boczek i parówki, zagotować, wlać koncentrat pomidorowy, wymieszać, zagęścić zasmażką i zagotować. Przyprawić o smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Do tak przygotowanej fasoli można podać zieloną sałatę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Sensuel, 2010-07-30 13:37:25
    Sensuel
    Ciekawy przepis.Dodaję do ulubionych i wypróbuję.Czy fasolę z puszki można zastąpić normalną białą?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe