Kapusta kiszona jako dodatek do obiadu

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-02-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kapusta kiszona jako dodatek do obiadu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kapusta kiszona jako dodatek do obiadu

Składniki:

Przygotowanie:

Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Cebulkę także. Podsmażamy najpierw boczek na niewilkiej ilości oleju, bo sam boczek jest już dość tłusty. Do tego wrzucamy cebulkę i solimy. Mieszamy wszystko i chwile smażymy.
Kapustę kiszoną pociąć na mniejsze kawałki, ale to nie jest konieczne. Ja nieraz tego nie robię. Włożyć do garnuszka i zalać sokiem jabłkowym. Jak ktos chce aby była bardziej kwaskowata to można sok zastapić wodą. No i dusimy do miękkości.Jak jest potrzeba dolewamy wody.
Jak kapustka jest już miękka dodajemy podsmażoną cebulkę i boczek. Mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy na wolnym ogniu i doprawiamy do smaku. Wody nie powinno już być w garnku,a kapustka powinna być miękka :)

Kapustkę można podac jako dodatek do schabowego.

SMACZNEGO!!


Dodałam przepis do jarskich/wegetariańskich bo nie ma niestety działu z przystawkami do obiadu/kolacji.Ale z racji tej że jest u boczek to wiadomo,że danie nie jest wegetarianskie.

    Śr. ocena: 2.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kolorowatecza, 2010-03-19 18:52:58
    kolorowatecza
    0
    Przeczytałam, czemu to tutaj, w 'wegetariańskich', jednak są inne działy, gdzie przepis mógłby być zamieszczony.

    Żadna rewelacja. Po co vegeta? Nie można własnych ziół użyć?

    Zdjęcie koszmarnej jakości, nic na nim nie widać.
  • Sensuel, 2010-03-21 10:13:05
    Sensuel
    Zdjęcie w miniaturze jest inne,a czemu tak się ustawiło tego nie wiem.
    Fotografem nie jestem i aparatu jakiegoś super też nie mam.
    Jestem bardzo ciekawa do jakiej kategorii zakwalifikowałabyś to danie,bo mnie najbardziej pasowało do tego działu

    Niie nie można własnych ziół.Ewentualnie vegete można zastąpić tylko solą i piperzem.Jednak do tego dania ŻADNE zioła nie pasują.
    Jeśli jednak wolisz zioła to wsyp co uważasz i czekam na opinie czy jadalne.
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-03-21 10:14:24
    Sensuel
    Acha...OLEJ LNIANY sam mi wskoczył z automatu.Ja używam oleju słonecznikowego
    Komentarz
  • Taste, 2010-07-24 15:49:31
    Taste
    Do 'wegetariańskich' na pewno nie można przepisu zaliczyć, bo jest tu boczek. Żaden wegetarianin nie zje takiego dania, nawet z tym 'małym' kawałkiem boczku. Na Twoim miejscu zgłosiłabym do moderacji.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe