Babka górnicza

  • Babka górnicza

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę, cukier, jajko utrzeć mikserem.
Dodać cynamon, mąkę, mleko, sodę i kakao/przyprawę do piernika. Następnie dodać rodzynki i orzechy.

    Śr. ocena: 1.33 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Osiak, 2010-02-10 16:48:31
    Osiak
    3
    Co to za przepis? Zero temperatury w jakiej należy to piec ani czasu pieczenia. Do czego jest dżem bo nigdzie nie opisałaś?
    Oj takie coś mi się nie podoba.
  • catttt, 2010-02-10 17:13:10
    catttt
    dżem oczywiście trzeba dodać razem z rodzynkami i orzechami. Rzeczywiście, nie napisałam, nie zauważyłam tego (pisałam z pamięci), mój błąd.
    Ale co do pieczenia, to było dla mnie logiczne, że standardowo, ok.40 min w temp.180 stopni. Zawsze tak piekę tego typu ciasta, więc byłam pewna, że będzie to logiczne, nawet dla amatora...
    Komentarz
  • juras23k, 2010-02-10 17:51:10
    juras23k
    1
    obawiam się, że dla kogoś kto dopiero uczy się piec nie byłoby to takie jasne.ale dobrze,że już to uzupełnilaś.
  • Sensuel, 2010-02-10 17:54:07
    Sensuel
    -1
    40 min w piecyku to nie jest reguła dla każdego ciastaA z racji tej,że nie ma zdjęcia to ciężko ocenic co to za ciasto w ogóle ?
    Napisz też w jakiej formie robisz to ciasto.

    Po sposobie łączenia składników,wnioskuję że to jedno z tych ciast szybkich do zrobienia.Za to dam 1 gwiazdkę.
  • catttt, 2010-02-10 19:00:43
    catttt
    standardowa keksówka.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe