Zupa węgierska

autor: , kategoria: zupy, kuchnia węgierska , dodano: 2010-02-10
  • Zupa węgierska

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić i usmażyć na tłuszczu, cebulę podsmażyć, dodać pokrojona wędlinę/mięso, paprykę i chwilę smażyć, dodać przecier pomidorowy, polać wodą.
Zagotować wodę, zagęścić śmietanę i mąkę.

I dalej to już standardowo...
Zupa jest gęsta i ostra, wspaniała na rozgrzanie w chłodne, zimowe dni :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe