Tort miętowo-czekoladowy

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-02-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort miętowo-czekoladowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort miętowo-czekoladowy

Składniki:

Przygotowanie:

Do tortu wykorzystałam ten przepis na biszkopt http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=921.

Krem miętowo-czekoladowy:

Śmietanę kremówkę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę miętową.
Ja używam do tego kremu czekolady z serii "Ritter SPORT Pebermynte",ale można użyć również innej.
Naszą czekoladową śmietanę,ostudzić i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia mikserem ubić na sztywno dodając usztywniacz do śmietany (ale nie koniecznie).

Przekładać biszkopt wg uznania i ozdobić czekoladkami :)


Zdjęcie może mało atrakcyjne,ale udało mi się wyrwać tort do zrobienia zdjęcia przed tym nim goście go pochłonęli :).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem