Marchewkowe patyczki z miodem

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-11-02
  • Marchewkowe patyczki z miodem

Składniki:

  • marchew [20 dag]
  • masło [2 łyżki]
  • ziarna sezamu [1 łyżka]
  • miód [1 łyżka]
  • cukier [1 szczypta]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

Marchewki obrać, pokroić w 5-centymetrowe kawałki, a następnie na patyczki. Masło stopić, dodać cukier, marchewkę, odrobinę wody, doprawić solą oraz pieprzem i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Następnie odcedzić, dodać ziarna sezamu, miód oraz cynamon i wymieszać. Podawać jako dodatek do potraw lub samodzielnie.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Gruszki pieczone w miodzie z jogurtem i granolą

Komentarze

  • katakumba, 2009-12-15 00:19:50
    katakumba
    1
    to brzmi tak samakowiecie ze nie moze byc niedobre. jutro lece po marchewke i sezam. banalnie proste musi byc

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką