Marchewkowe patyczki z miodem

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-11-02
  • Marchewkowe patyczki z miodem

Składniki:

Przygotowanie:

Marchewki obrać, pokroić w 5-centymetrowe kawałki, a następnie na patyczki. Masło stopić, dodać cukier, marchewkę, odrobinę wody, doprawić solą oraz pieprzem i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Następnie odcedzić, dodać ziarna sezamu, miód oraz cynamon i wymieszać. Podawać jako dodatek do potraw lub samodzielnie.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • katakumba, 2009-12-15 00:19:50
    katakumba
    1
    to brzmi tak samakowiecie ze nie moze byc niedobre. jutro lece po marchewke i sezam. banalnie proste musi byc

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem