Migdałowiec

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-02-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Migdałowiec
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Migdałowiec

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto zagnieść, podzielić na 3 części.

Z białek ubić pianę (na parze) z cukrem i cukrem waniliowym.

Na każdy placek przed pieczeniem dać pianę i posypać migdałami. Piec w 200 stopniach (uwazac zeby migdaly sie nie spalily) az wierzch bedzie złocisty.

Masa: mleko gotować 2 godziny. Po wystudzeniu utrzeć z masłem.
Przełożyć placki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem