Kotlet schabowy inaczej

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-02-11
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlet schabowy inaczej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kotlet schabowy inaczej

Składniki:

Przygotowanie:

Schabowe rozbijam tłuczkiem standardowo.Solę z każdej strony i pieprzę tylko z jednej.
Do jednego naczynia wsypuję bułkę tartą,a do drugiego rozbijam jajka.Do jajek również dodaję odrobinę soli i pieprzu.

Mięsko moczę najpierw w jajku,potem w bułce tartej a tuż przed smażeniem znowu w jajku.

Niby zwykły kotlet schabowy,a smakuje zupełnie inaczej :)

    Śr. ocena: 2.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Berlinianka, 2010-02-23 01:26:11
    Berlinianka
    Tu nie ma niczego "inaczej", wiele osób tak robi.
    A w restauracjach z niższymi standardami nawet nagminnie, co by kotlet wydawał się większy, na kuchnia.tv kucharze opowiadali, że były nawet patenty więcej niż 2krotnego panierowania.
    Komentarz
  • aleksandrettaa, 2010-04-08 15:23:53
    aleksandrettaa
    4
    Przepis na zwykły kotlet schabowy. Wierzę w to, że smaczny ale określenie "inaczej" zobowiązuje do wprowadzenia jakiś modyfikacji.
  • Sensuel, 2010-04-08 16:37:50
    Sensuel
    No nie wiem jak ty aleksandrettaa,ale dla mnie to jest INACZEJ bo w podwójnym jajku,bez maki i bułki tartej.A że Ty widocznie tak robisz normalnie to nie moja wina.Być może wersja z mąką i bułką dla ciebie to będzie inaczej :P
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-04-08 16:39:50
    Sensuel
    Miało być tylko "bez mąki"....rozpędziłam się troszkę,sorrki.
    Komentarz
  • zielonatara, 2010-04-08 17:39:04
    zielonatara
    Na oleju lnianym chyba nie nalezy smazyc...
    Komentarz
  • marza_mr, 2010-04-08 18:09:02
    marza_mr
    Dla mnie to również zwykły schabowy, wiele osób przyrządza go bez mąki.
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-04-10 22:20:08
    Sensuel
    Olej lniany to błąd oczywiście.A że nie ma możliwości edycji to zgłaszam do moderacji.
    Komentarz
  • Convallaria majalis, 2010-04-18 19:35:33
    Convallaria majalis
    -2
    Zupełnie inaczej bo co? To moze ja podam przepis na mój kotlet: walę młotkiem, maczam w jajku i bułce, smażę na oleju słonecznikowym. Solę tuż przed podaniem. Tez smakują inaczej...
  • daniela1602, 2010-04-21 12:57:36
    daniela1602
    ja też tak robię!!! bułka-jajko-bułka.... dla większości pań domu to właśnie jest normalnie....moja babcia tak robiła, mama tak robi,a i moje córki tak będa robić bo w domu się naucza.
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-04-21 13:24:46
    Sensuel
    W przpisie jest JAJKO- BUŁKA-JAJKO i wychodzi zupełnie inny kotlet niż BUŁKA-JAJKO-BUŁKA czy MĄKA - JAJKO - BUŁKA tak jak ja robię standardowo )
    Komentarz
  • monyczkaaa, 2010-04-21 18:20:03
    monyczkaaa
    dla mnie jest to trochę bezsensowny zabieg.. im więcej panierki, tym wiecej tłuszczu i kalorii...
    Komentarz
  • Agnieszka.88, 2010-06-09 13:53:48
    Agnieszka.88
    A mnie się ta wersja podoba i nigdy czegoś podobnego nie jadłam Na pewno następnym razem spróbuje
    Komentarz
  • Pepus, 2010-06-14 20:10:12
    Pepus
    -2
    Dałam 5 gwiazdek za dobry pomysł.
  • Sensuel, 2010-06-15 09:31:07
    Sensuel
    Pepus...dziękuję
    Widomo,że każda z nas inaczej robi schowego i wariacji na ten temat jest sporo.
    Komentarz
  • lentilka, 2010-06-29 22:23:35
    lentilka
    2
    Mi nie podoba się ten pomysł z soleniem mięsa:/ ja tylko dodaje sól i pieprz do jajka i również nigdy nie dodaje mąki do panierowania, więc żadna mi tu nowość.

    Skusiłam się jednak na ponowne namoczenie kotleta w jaku i nie smakowało mi. Jak dla mnie panierka zrobiła się zbyt twarda i gruba co osobiście mi nie odpowiada.
  • czarna_wdowa, 2011-06-28 11:20:44
    czarna_wdowa
    a czym mam stłuc jak nie mam tłuczka? ;p
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem