Gulasz po polsku

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-02-12
  • Gulasz po polsku

Składniki:

  • wieprzowina [250 g] (w kostce)
  • cebula czerwona [5 szt.] (w piórka)
  • oliwa z oliwek [2 łyżki]
  • koncentrat pomidorowy [250 ml]
  • kostka smakowa [2 szt.]
  • piwo [1 szt.]
  • liście laurowe [3 szt.]
  • ziele angielskie [3 szt.]
  • czosnek [3 ząbki]

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek w piórkach w garnku podsmażyć na oleju.
Dodać mięso i piwo.
Dusić na bardzo małym ogniu przez około 1h z liściem laurowym i zielem angielskim.
Dodać koncentrat pomidorowy i kostki do smaku.
Zagęścić wedle uznania mąką ziemniaczaną.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl - Wegański gulasz

Komentarze

  • marissima, 2010-06-12 21:13:29
    marissima
    1
    fajny przepis ale myślałam, że zrobię dziecku ale już odpada za to chętnie sama zjem

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką