Masło żółte

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2009-11-02
  • Masło żółte

Składniki:

  • masło [10 dag]
  • sok z cytryny [1 łyżeczka]
  • szafran [1 szczypta] (mielonego)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • wino białe wytrawne [1 łyżeczka]
  • żółtko z jajka [1 szt.]

Przygotowanie:

Szafran dokładnie wymieszać z winem, zostawić na kilka minut. Masło utrzeć z sokiem z cytryny i surowym żółtkiem na pianę, dokładnie wymieszać z namoczonym szafranem, doprawić do smaku solą i pieprzem, lekko schłodzić.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem