Masło ziołowe

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2009-11-02
  • Masło ziołowe

Składniki:

  • masło [10 dag]
  • estragon [1 łyżeczka] (posiekanych świeżych listków)
  • koperek [1 łyżeczka] (posiekanych świeżych listków)
  • natka pietruszki [1 łyżeczka] (posiekanych świeżych listków)
  • szczypior [1 łyżeczka] (świeżo posiekanego)
  • czosnek [1 szt.] (1 ząbek)
  • sok z cytryny [1 łyżka]
  • sól (do smaku)
  • rzeżucha [1 łyżeczka] (posiekanych świeżych listków)

Przygotowanie:

Dokładnie utrzeć masło z sokiem z cytryny, roztartym z solą czosnkiem i posiekanymi ziołami, doprawić do smaku szczyptą pieprzu i cukru pudru, lekko schłodzić.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem