Ketchup z papryki

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2010-02-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ketchup z papryki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ketchup z papryki

Składniki:

  • papryka czerwona [3 kg]
  • chili (przyprawa) [2 łyżeczki]
  • cukier [0.5 kg]
  • czosnek [2 główki]
  • ziele angielskie [10 szt.]
  • olej [1 szklanka]
  • ocet [1 szklanka]
  • liście laurowe [6 szt.]
  • sól [2 łyżki]
  • przecier pomidorowy [60 dag]

Przygotowanie:

Paprykę zmielić w maszynce, gotować 15 minut. Dodać resztę składników, gotowaćjeszcze 10min, dać do słoików i pasteryzować 10 min

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: cukinia marynowana

Komentarze

  • marissima, 2010-09-23 22:38:42
    marissima
    domowe keczyy sa najlepsze
    Komentarz
  • wandaweranda, 2010-09-29 10:59:55
    wandaweranda
    ooooo, "mój" keczup! uwielbiam to, ale zmodyfikowałam przepis w ten sposób, że nie mielę papryki a kroję ją w kostkę (gotowuję az bedzie mięciutka), zamiast ziela dodaję bazylię, octu tylko 1/3 szklanki, cukru 1/4 szklanki i nie pasteryzuję, tylko gorący sos nakładam do wyparzonych sloików i stawiam do góry dnem. Uwielbiam paprykę przyrzadzoną w ten sposób
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem