Rumsztyk z cebulkami

autor: , kategoria: z wołowiny, kuchnia amerykańska , dodano: 2009-11-02
  • Rumsztyk z cebulkami

Składniki:

  • stek wołowy [2 szt.] (po 15 dag każdy)
  • cebulki szalotki [4 szt.]
  • masło [10 dag]
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie:

Mięso rozbić, przyprawić solą oraz pieprzem i usmażyć na ostrym ogniu wraz z całymi, obranymi szalotkami. Następnie cebulki posiekać, wymieszać z roztopionym masłem, posolić, doprawić pieprzem, tym sosem polać mięso. Podawać ze smażonymi ziemniakami, pokrojonymi w ćwiartki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pascha wielkanocna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką
  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)