Pischinger z mlekiem skondensowanym.

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-02-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!    Pischinger z mlekiem skondensowanym.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie!    Pischinger z mlekiem skondensowanym.

Składniki:

Przygotowanie:

Puszkę z mlekiem gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu, pilnując by puszka była cały czas zanurzona w wodzie. Gdy się ugotuje, schładzamy, otwieramy, przekładamy zawartość puszki do rondelka i ucieramy z margaryną. Przekładamy wafle. Kroimy na małe wafelki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 12 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Martilla, 2010-02-15 09:11:04
    Martilla
    Dla mnie sama masa jest zbyt słodka, a po dodaniu masła jest ok i łatwiej się rozprowadza na waflach.
    Komentarz
  • kropka75, 2010-02-15 09:32:27
    kropka75
    Właśnie - masła.
    Komentarz
  • Martilla, 2010-02-15 10:05:04
    Martilla
    Myślę o maśle piszę o margarynie tak to jest jak zamiast spać pisze się przepisy. Zgłosiłam prośbę o zmianę.
    Moja siostra dodaje alkohol zamiast masła ale ja wolę klasyczną wersję.
    Komentarz
  • kropka75, 2010-02-15 11:42:01
    kropka75
    Z alkoholem również jadłam, łącznie z masłem, smaczne. Tyle że średnio dla dzieci. A maluchy bardzo lubią takie wafle.
    Komentarz
  • kropka75, 2010-02-17 14:55:35
    kropka75
    Widzę przepis poprawiony, w składzie masełko. Zgłosiłam swoją reckę do moderacji, może mod będzie tak miły i usunie, bo ilość gwiazdek za mała do tej wersji przepisu.

    Komentarz
  • madmuazelle, 2010-02-20 16:15:36
    madmuazelle
    Ha, ja właśnie kupiłam wafle żeby zrobić do kawy.Z tym,że ja wole kakaową mase.
    Komentarz
  • numb05, 2010-02-21 18:35:31
    numb05
    3
    same w sobie z reguły są rzeczywiście (dla mnie) za słodkie, ale super sprawdzają się kiedy zrobi się je bardzo bardzo cienkie (właściwie 1-2 warstwy) i je do ciepłej herbatki, najpierw kładąc je na wierzch (jak nową princessę, chociaż pomysł taki stary) . Pycha, szczególnie w zimowe wieczory
  • wiecznie_pod_wiatr, 2010-03-12 15:52:38
    wiecznie_pod_wiatr
    0
    Rewelacyjne wafelki i jakże proste w wykonaniu. Pycha. Szkoda tylko, że tak szybko znikają ze stołu
  • marryme21, 2010-04-09 17:42:02
    marryme21
    4
    Moja mama robi z tak samo,ja osobiście wolę z mleka w proszku i kakao.
    Mniej słodkie i łatwiej się rozciera na waflu.
    Tak czy siak-to moje ulubione słodycze.
  • angel001, 2010-04-13 23:01:54
    angel001
    ja zawsze jeszcze dodaję jedną warstwę dżemu - tatowego wyrobu. Wtedy nie są takie mulące
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-11 21:46:38
    marissima
    1
    pyszota wafle
  • Pepus, 2010-06-23 12:24:49
    Pepus
    2
    Robię wafle z tego przepisu i są pyszne. Zawsze wychodzą!
  • brzydula_81, 2010-07-01 20:53:58
    brzydula_81
    2
    przepis banalnie prosty (nie napisze ze szybki,bo trzeba te trzy godziny poczekac) a efekt zadowoli kazde podniebienie. uwielbiam ta wersje wafli i robie gdy mam ochote na cos mega-slodkiego.oczywiscie zawsze w towarzystwie kawy
  • Aneczka91, 2010-09-03 23:58:23
    Aneczka91
    0
    przepis banalnie prosty , ja zawsze dodaję masła do masy
  • Aguu, 2010-10-26 13:58:02
    Aguu
    3
    Smak z dzieciństwa.
    Robię czasami mojemu mężowi, bo też ma sentyment.
    Pycha!
  • ImmortalLover, 2011-01-09 12:41:21
    ImmortalLover
    2
    idealne uwielbiam je jeść i nigdy nie mam dość
  • Ankha_88, 2011-01-16 01:21:24
    Ankha_88
    Uwielbiam te ciasteczka! kojarzą mi się z dzieciństwem mmm....
    Komentarz
  • Ankha_88, 2011-01-16 01:22:04
    Ankha_88
    2
    Zapomniałam dodać oceny
  • dra, 2011-01-18 12:05:54
    dra
    2
    Bardzo łatwe i pyszne
  • klaudens, 2011-06-09 20:44:41
    klaudens
    2
    proste szybkie i smaczne

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe