Placuszki na maślance

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-02-15
  • Placuszki na maślance

Składniki:

  • oliwa [1 łyżka]
  • mąka ziemniaczana [1 łyżka]
  • mąka pszenna [100 g]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
  • jajka [1 szt.]
  • maślanka [100 ml]
  • sól
  • cukier [2 łyżki]
  • margaryna [1 łyżka]

Przygotowanie:

Jajko roztrzepać widelcem, dodać pozostałe mokre składniki. Wymieszać. Dodać składniki suche i mieszać na jednolitą konsystencję. Na patelnię wykładać łyżką ciasto. Smażyć na małym ogniu (po obydwu stronach) na niewielkiej ilości margaryny.
Można jeść np. z cukrem pudrem, serkiem homogenizowanym itp

Z porcji wychodzi ok.8 sztuk

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe