Zupa kukurydziana

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa kukurydziana
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa kukurydziana

Składniki:

Przygotowanie:

W 2 litrach wody zagotować 4 kostki rosołowe, wymieszać i gotować minutę.
Dodać por ( pokrojony w paseczki) i gotować 5 minut na średnim ogniu.
W dużej misce wymieszać 100 g mąki kukurydzianej z mlekiem. Zmniejszyć ogień pod garnkiem, dodać miksturę z mąki kukurydzianej i mleka, wymieszać i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Od czasu do czasu pomieszać.
Wymieszać żółtka ze śmietaną i dodać do zupy. Nie gotować.
Podsmażona cebulkę dodać do zupy, dodać pieprz i sól do smaku. Kromki chleba pokroić na mniejsze części ułożyć w talerzach. Zalać zupą.Każdą porcję zupy posypać z wierzchu odsączoną kukurydzą i dużą szczyptą dowolnych posiekanych ziół.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe