Serowo-pieczarkowe mieszki w cieście francuskim.

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia francuska , dodano: 2010-02-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serowo-pieczarkowe mieszki w cieście francuskim.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serowo-pieczarkowe mieszki w cieście francuskim.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serowo-pieczarkowe mieszki w cieście francuskim.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serowo-pieczarkowe mieszki w cieście francuskim.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serowo-pieczarkowe mieszki w cieście francuskim.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Serowo-pieczarkowe mieszki w cieście francuskim.

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy starte pieczarki, sól i pieprz. Studzimy.
Ser ścieramy na tarce.
Ciasto francuskie można trochę rozwałkować, żeby nie było takie grube.

Ciasto kroimy na kwadraty, nakładając do środka pieczarki i ser. Sklejamy i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i czekamy aż ciasto się zarumieni.

W celu ozłocenia mieszków, przed umieszczeniem ich w piekarniku należy posmarować je żółtkiem jajka.
Do nadzienia można użyć również mozarelli lub mieszanki pieczarek duszonych z porem.

Najlepiej smakują z barszczem :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • SleepingBeuty, 2010-05-04 11:26:25
    SleepingBeuty
    Bardzo apetycznie mi to wygląda. Fajne zastępstwo dla tradycyjnych pasztecików do barszczu, albo jako zakąska na imprezie . Musze koniecznie wypróbować.
    Komentarz
  • kacha_1997, 2010-05-22 17:39:17
    kacha_1997
    ZrobiłaM..i Efekt jest zdumiewający..;d
    Proste do przygotowania, a naprawdę Pyszne!
    Oby więcej takich przepisów.!*

    Mniam.!
    Komentarz
  • kacha_1997, 2010-05-22 17:40:27
    kacha_1997
    0
    Zapomniałam gwiazdek.![*]
    Ten przeciw to strzał w 5.!
  • marta954, 2010-05-23 11:21:01
    marta954
    Uwielbiam ciasto francuskie, a w połączeniu z grzybami i serem PYCHA. Opis jest przejrzysty.
    Komentarz
  • nagi_aniolek, 2012-02-10 19:24:59
    nagi_aniolek
    1
    Co prawda zawijam je trochę inaczej i robię większe prostokąty, ale w smaku na pewno są identyczne, a więc rewelacyjne. Jem na ciepło z ketchupem albo jakimś innym sosem.
  • la_chica, 2012-10-29 21:31:31
    la_chica
    1
    Cudowne robię bez cebuli ale i tak polecam, są boskie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe