Ciasteczka miodowe ''Turban sędziego''

autor: , kategoria: Wielkanocne potrawy, kuchnia indyjska , dodano: 2010-02-15
  • Ciasteczka miodowe ''Turban sędziego''

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę i sól przesiej do miski. Powoli wlewaj wodę, ciągle mieszając, aż powstanie gładkie ciasto. Wyrabiaj, aż będzie elastyczne.

Rozgrzej olej w rondlu lub frytownicy, a z ciasta ulep 15-20 małych kulek. Z każdej kulki utocz długi wałek. Potem rozwałkuj wałeczki na paski o szerokości 2-3 cm. Każdy pasek zwijaj na palcu, formując go tak, aby przypominał turban.

Smaż na złoty kolor w gorącym oleju. Gdy ciastka będą złociste, wyjmij je ostrożnie łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
W drugim rondlu rozgrzej miód. Gotowe turbany ułóż na półmisku i polej miodem oraz masłem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem